Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату02.09.2020, 13:20

Секретар РНБО України О. Данілов провів робочу зустріч із заступником Генерального прокурора Г.Мамедовим

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів робочу зустріч із заступником Генерального прокурора Гюндузом Мамедовим.

Під час зустрічі сторони обговорили стан розслідування Департаментом нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту Офісу Генпрокурора, який курує заступник Генпрокурора Г. Мамедов, злочинів держави-агресора на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей та  Криму.

За словами Г. Мамедова, важливим є цілісне розслідування усіх воєнних злочинів та злочинів проти людяності, що скоєні РФ в умовах збройного конфлікту за 6 останніх років на території України, а також доведення у національних та міжнародних судових інстанціях реалізації державою-агресором «ефективного контролю» над тимчасово окупованими територіями.

На його думку, одним з варіантів підвищення ефективності та об’єктивності судового розгляду серйозних порушень міжнародного гуманітарного права може бути створення в Україні гібридного суду щодо злочинів РФ, який може мати і міжнародний елемент.

У свою чергу, Секретар РНБО України високо оцінив роботу Департаменту, зазначивши, що зібрані матеріали стануть ключовим доказом для притягнення винних до відповідальності.

О. Данілов висловив переконання, що територіальну цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів України обов’язково буде відновлено, але не ціною втрати суверенітету і територій.