Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату28.08.2020, 15:13

О. Данілов: Реформування системи освіти у контексті вдосконалення державної політики інноваційного розвитку має стати предметом розгляду РНБО найближчим часом

Реформування системи освіти у контексті вдосконалення державної політики інноваційного розвитку має стати предметом розгляду РНБО найближчим часом. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Секретар РНБО України наголосив, що за результатами проведеного за допомогою програмно-апаратного комплексу «СОТА» аналізу стану системи вищої освіти у контексті національної безпеки можна зробити висновок про системну кризу у цій сфері, що формує потенційні та реальні загрози державній та національній безпеці України.

О. Данілов акцентував, що наука і технології розвинутих країн значно випереджають вітчизняні. Він навів основні напрями новітніх і проривних технологій, які визначено, зокрема, експертами НАТО і які матимуть визначальний вплив на соціально-економічний розвиток світу та на забезпечення національної, колективної безпеки і оборони найближчі 20 років:

У цьому контексті О. Данілов наголосив на необхідності зосередити зусилля на відродженні науково-технічного потенціалу України. «Розвиток наукоємних галузей, що формують конкурентні переваги будь-якої держави, дозволить протидіяти широкому спектру наявних та майбутніх загроз», – підкреслив він.