Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату06.08.2020, 18:18

Олексій Данілов: За дорученням Президента України Володимира Зеленського Апарат РНБО України вживає вичерпних заходів для захисту національних інтересів в галузі авіабудування

ПАТ "Мотор Січ" – підприємство стратегічного значення. Технології та розробки українських вчених в галузі авіабудування становлять невід’ємне інтелектуальне надбання України.

Апаратом РНБО України за дорученням Президента України Володимира Зеленського вживаються вичерпні заходи щодо збереження пріоритетності національних інтересів держави в питанні розвитку стратегічних підприємств і унеможливлення передачі в незаконний спосіб іншій державі українських оборонних технологій, – так Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов прокоментував інформацію щодо ситуації, яка склалась навколо діяльності компанії ПАТ "Мотор Січ".

Стратегічним пріоритетом державної політики щодо ПАТ "Мотор Січ" є розвиток підприємства, як базового для виконання державного оборонного замовлення у виробництві сучасних двигунів, у тому числі для новітніх розробок українських крилатих ракет, – відзначив Секретар РНБО України.

Олексій Данілов нагадав, що з метою забезпечення національних інтересів у сфері авіадвигунобудування було прийнято відповідне рішення Ради національної безпеки і оборони України №58 «Про невідкладні заходи щодо захисту національних інтересів держави у сфері авіадвигунобудування», яким визначені конкретні завдання Кабінету Міністрів України та іншим державним органам.