Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату18.07.2020, 11:01

О.Данілов обговорив з О. Уруським питання розвитку та реформування ОПК і космічної галузі

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Віце-прем’єр-міністром України – Міністром з питань стратегічних галузей промисловості України Олегом Уруським.

Під час зустрічі були обговорені актуальні питання функціонування оборонно-промислового комплексу (ОПК) та космічної галузі, зокрема, у частині розробки відповідних довгострокових та середньострокових документів їх розвитку.
О. Данілов наголосив, що реформування ОПК здійснюється згідно з рішенням РНБО України від 18.02.2020 «Про основні показники державного оборонного замовлення на 2020 рік та 2021, 2022 роки», уведеним в дію Указом Президента України Володимира Зеленського від 27 лютого 2020 року № 59.

На думку Секретаря РНБО України, керівництво галузі має запровадити системний підхід до її розвитку, зокрема, вжити заходів до підвищення координації суб’єктів військово-промислової політики. Він також підкреслив, що Уряд має вирішити питання щодо організаційно-правової форми роботи підприємств, що входять до складу ДК «Укроборонпром».
О. Данілов зазначив, що підприємства ОПК мають насамперед сконцентруватися на забезпеченні армії сучасними високотехнологічним озброєнням та технікою. Він також акцентував на важливості науково-технічного розвитку ОПК і розробки дорожньої карти залучення до нього іноземних інвестицій.

Окрему увагу під час зустрічі було приділено питанню ракетної програми для ЗСУ та розвитку космічної галузі.