Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату03.04.2020, 11:08

Українська ракетна програма: Проведено успішні випробування комплексу крилатих ракет «Нептун»

2 квітня 2020 року на півдні Одеської області на полігоні «Алібей» відбулися чергові випробування комплексу крилатих ракет наземного базування «Нептун».

Рада національної безпеки і оборони України визначила завдання щодо розроблення, серійного виробництва новітніх зразків ракетної техніки, зокрема забезпечення комплексами крилатих ракет Збройних Сил України для підвищення їх бойового потенціалу на морському напрямку в акваторіях Чорного та Азовського морів.

Під час стрільб комплексу крилатих ракет наземного базування «Нептун» було здійснено перевірку тактико-технічних характеристик, зокрема, дальність та точність ураження морських цілей. Надводні мішені були уражені на заданій дальності.

Раніше повідомлялося, що вітчизняний оборонно-промисловий комплекс здатний у найкоротший строк розробляти складні зразки озброєння та військової техніки для забезпечення Збройних Сил України. Виробництво зазначених ракет буде здійснюватися в Україні за замкненим циклом. Комплекс крилатих ракет «Нептун» - розробка конструкторів державного підприємства «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» у співпраці з іншими державними і приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу України.

Розвиток ракетної програми також є одним із пріоритетів розвитку Збройних Сил України і відбувається за активної участі Міністерства оборони України, Генерального штабу ЗСУ.

Відео випробування комплексу крилатих ракет «Нептун»:

Довідково:

Ракетний комплекс 360 МЦ «Нептун» – комплекс крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою, призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів, які діють як самостійно, так і в складі корабельних груп і десантних загонів, та берегових радіо-контрастних цілей, в простих і складних метеорологічних умовах, у будь який час доби і року, при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.

http://www.luch.kiev.ua/images/data/ua/RK360Ua.pdf