Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату12.03.2020, 16:21

Секретар РНБО України О. Данілов обговорив з Представником ВООЗ в Україні Я.Хабіктом активізацію співпраці щодо відповіді на COVID-19

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Представником ВООЗ в Україні Ярно Хабіктом. Сторони обговорили поточну ситуацію з поширенням нового коронавірусу у світі, а також активізацію співпраці між ВООЗ та Україною щодо відповіді на COVID-19.

За словами О. Данілова, з перших днів поширення COVID-19 світом в Україні запроваджено ряд заходів реагування на загрозу. «З 20 січня ми уважно в режимі реального часу слідкуємо за ситуацією в світі», - сказав Секретар РНБО України, додавши, що в Апараті РНБО України діє оперативна група, яка здійснює цілодобовий моніторинг ситуації. «Також ми маємо чіткий і повний перелік лікарень по всій Україні, готових прийняти пацієнтів», - додав О. Данілов.

Секретар РНБО України наголосив на актуальності співпраці з ВООЗ у проведенні консультацій щодо ефективних діагностичних процедур, питаннях захисту медичних працівників та обміну інформацією стосовно прогнозів поширення пандемії.

Своєю чергою, Я. Хабікт ознайомив Секретаря РНБО України з новими підходами ВООЗ до діагностики та реагування на випадки захворювання. Представник ВООЗ в Україні підкреслив важливість превентивних заходів та ефективної комунікації з населенням. Також пан Хабікт висловив готовність ВООЗ надалі ділитися рекомендаціями та посилювати взаємодію з українською стороною, відзначивши ключову роль РНБО України у міжсекторальній взаємодії в рамках реагування на ситуацію з COVID-19.

Сторони домовилися раз на тиждень проводити робочі зустрічі фахівців ВООЗ та Апарату РНБО України для обміну оперативною інформацією щодо протидії поширенню вірусу Україною.

Фотогалерея