Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату28.02.2020, 17:32

Заступник Секретаря РНБО України О. Соловйов та Уповноважена Президента України із питань волонтерської діяльності Н. Пушкарьова перебувають у Чернівецької області з робочим візитом

Заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексій Соловйов та Уповноважена Президента України із питань волонтерської діяльності Наталія Пушкарьова під час робочого візиту до Чернівецької області провели робочу зустріч з головою Чернівецької ОДА Сергієм Осачуком.

О. Соловйов наголосив, що РНБО України вживає всіх заходів до запобігання поширенню коронавірусу в Україні. Співрозмовники акцентували на необхідності проведення інформаційної роботи з населенням.

Згодом заступник Секретаря РНБО України взяв участь у позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. «Наше завдання сьогодні - з'ясувати, наскільки Буковина готова до протидії можливому поширенню корона вірусу, - наголосив О.Соловйов. - Служби системи охорони здоров'я, а також військові, поліція, рятувальники повинні скоординувати свої дії, щоб люди почувалися у безпеці».

Він зазначив, що РНБО України постійно контролює ситуацію з коронавірусом, зокрема з 20 січня оперативна група при Апараті Ради у цілодобовому режимі здійснює моніторинг поширення епідемії в світі.

Представники місцевого Департаменту охорони здоров'я та Лабораторного центру доповіли про стан забезпечення області виробами медичного призначення, які використовуються під час роботи із випадками підозри на коронавірус, заходи, запроваджені в області з метою запобігання його поширенню.

Під час засідання наголошувалося  на необхідності термінового забезпечення всіх осіб, які контактують із потенційними хворими (поліцейські, прикордонники, військовослужбовці тощо), засобами індивідуального захисту в повному обсязі відповідно до затверджених стандартів.

Заступник Секретаря РНБО України, голова Чернівецької ОДА та Уповноважена Президента України із питань волонтерської діяльності відвідали інфекційне відділення для дорослих і дітей Чернівецької обласної клінічної лікарні. О. Соловйов також поспілкувався з двома госпіталізованими мешканцями Чернівецької області, які приїхали з Італії, та у яких не виявили коронавірусної інфекції.

Посадовці також побували у військовому госпіталі та відвідали КПП «Порубне», де ознайомилися з роботою прикордонників, які опитують та проводять температурний скринінг осіб, що прибувають з країн, де зафіксовано випадки зараження коронавірусом, а також поспілкувалися з бригадою швидкої медичної допомоги та епідеміологами, які цілодобово чергують на пункті пропуску.

Фотогалерея