Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату22.02.2020, 14:00

О. Данілов: В евакуйованих з Уханя кожні три дні братимуть біологічний матеріал для проведення молекулярно-генетичних досліджень з метою виявлення можливої наявності коронавірусу

Секретар РНБО України Олексій Данілов за дорученням Президента України Володимира Зеленського у селищі Нові Санжари Полтавської області ознайомився з ситуацією, що склалася навколо розміщення евакуйованих з Китаю українців у медцентрі Нацгвардії «Нові Санжари».

В інтерв'ю журналістам після відвідування медцентру Секретар РНБО України повідомив, що в евакуйованих та медичного персоналу раз на три дні братимуть біологічний матеріал для проведення молекулярно-генетичних досліджень для виявлення можливої наявності коронавірусу. Результати аналізів, сказав він, будуть вивчатися у лабораторіях Києва, і зазначив, що громадськості надаватиметься інформація про результати досліджень.

Вже сьогодні перша партія біоматеріалу буде літаком передана до Києва, додав О. Данілов.

Секретар РНБО України також заявив, що наші співгромадяни та іноземці забезпечені всім необхідним, а відучора у селищі відкритий пункт Червоного Хреста.

О. Данілов спільно з головою Полтавської обласної державної адміністрації О. Синєгубовим провів зустріч з главою районної державної адміністрації та головою Новосанжарської селищної об'єднаної територіальної громади, під час якої було обговорено поточну ситуацію та можливу допомогу з подальшим перебуванням евакуйованих у медцентрі, що її потребує місцева влада.

Фотогалерея