Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату19.02.2020, 13:44

Секретар РНБО України Олексій Данілов і координатор Бюро з питань боротьби із тероризмом Держдепартаменту США Натан Сейлс обговорили питання двосторонньої співпраці у сфері боротьби з тероризмом

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з тимчасово виконуючим обов'язки заступника Державного секретаря з питань громадської безпеки, демократії та прав людини, координатором Бюро з питань боротьби із тероризмом Державного департаменту США Натаном Сейлсом.

Під час зустрічі сторони обговорили питання українсько-американської співпраці, зокрема у сфері боротьби з тероризмом.

Секретар РНБО України подякував США за незмінно сильну підтримку нашої держави: «Ми вдячні американському народу за щиру допомогу та підтримку України у ці складні часи війни з російським агресором», - сказав О. Данілов.

О. Данілов підкреслив, що у цьому контексті протидія терористичній загрозі є однією з ключових. «Ми розуміємо підступність терористів, і боротьба з тероризмом є одним з наших головних викликів. Кібертероризм при цьому виходить сьогодні на перший план», - зазначив Секретар РНБО України, наголосивши на необхідності посилення практичної співпраці між Україною та США, зокрема у питаннях обміну інформацією про терористичні загрози.

Своєю чергою Натан Сейлс запевнив у незмінності підтримки з боку США суверенітету і територіальної цілісності України у міжнародно визнаних кордонах. Пан Сейлз висловив подяку Україні за готовність співпрацювати з американською стороною у питаннях протидії тероризму, наголосив на готовності США посилювати співпрацю з Україною у цьому напрямку, а також надавати нашій державі усю необхідну допомогу у розбудові спроможностей для боротьби з тероризмом.