Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату14.02.2020, 13:23

Апарат РНБО України співпрацюватиме з найбільшими приватними компаніями у протидії кіберзагрозам.

Про це йшлося під час зустрічі представників Апарату Ради національної безпеки і оборони України та найбільших міжнародних компаній, які спеціалізуються на кібербезпеці, під головуванням Секретаря РНБО України Олексія Данілова, який очолює Національний координаційний центр кібербезпеки.

Така співпраця відбуватиметься на постійній основі на платформі Національного координаційного центру кібербезпеки (робочого органу РНБО України) та представників американських компаній-виробників технологій та обладнання для кібербезпеки та захисту: Cisco, Fortinet, IBM, MicroFocus, Microsoft та ізраїльської Radware.

О. Данілов наголосив на необхідності розробки ефективних механізмів такого співробітництва та висловив готовність надавати всебічну підтримку цьому процесу.

«Кібербезпека не є проблемою кожної окремої держави. У разі виявлення загрози ми розуміємо, що вона може зачепити не одну окремо взяту країну. Спільними зусиллями боротися з такими загрозами набагато ефективніше. Тому нині нам необхідно налагодити механізм співпраці у питанні захисту від кіберзагроз», - зазначив Секретар РНБО України, звертаючись до представників приватних компаній.

Під час зустрічі співробітники Апарату РНБО України презентували можливості НКЦК та обговорили питання обміну передовим досвідом у забезпеченні кібербезпеки. Крім того, сторони обговорили співпрацю Апарату РНБО України з приватними міжнародними компаніями для розбудови технічного майданчику НКЦК.

Нагадаємо, Секретар РНБО України неодноразово зазначав, що сфера кібербезпеки є одним з найважливіших пріоритетів діяльності Ради. Також Указом Президента України Володимира Зеленського від 28.01.2020 № 27/2020 внесено зміни, які мають на меті покращення ефективності роботи Центру.