Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату12.02.2020, 17:48

Секретар РНБО України Олексій Данілов провів зустріч з представниками «Атлантичної ради»

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з директором Євразійського центру «Атлантичної ради», експослом США в Україні Джоном Гербстом та президентом і генеральним директором Фундації США-Росія Селест Уоллендер.

Під час зустрічі сторони обговорили питання двостороннього співробітництва та можливості його подальшого розвитку. Сторони приділили окрему увагу безпековій ситуації в Європі та світі.

Секретар РНБО України висловив подяку американській стороні за підтримку нашої держави та послідовну позицію, зокрема у питаннях надання Україні військової допомоги.

Сторони обмінялися думками щодо ефективності діяльності міжнародних безпекових структур і необхідності об'єднання міжнародних зусиль у протистоянні гібридним загрозам. Секретар РНБО України також відзначив, що крім прямої військової агресії, проти України ведеться кібернетична та інформаційна війна, і не лише всередині краіни, а й у США та Європі. О. Данілов наголосив на необхідності посилення співпраці у цій сфері.

Своєю чергою, Джон Гербст запевнив у незмінності позиції США щодо необхідності відновлення суверенітету України над анексованим Кримом та тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей.

Пані Уоллендер підкреслила, що підтримка України в американському Конгресі залишається незмінною, акцентувавши увагу на роботі «Атлантичної ради» щодо консолідації зусиль «демократів» та «республіканців» навколо питання допомоги та підтримки України.

Пан Гербст зазначив, що «сильна Україна - в інтересах Сполучених Штатів», і додав, що США готові і надалі підтримувати Україну на її шляху до Європи та у боротьбі за відновлення територіальної цілісності.

 

Фотогалерея