Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату23.01.2020, 19:21

Щодо розслідування авіакатастрофи літака Boeing-737-800 української компанії «Міжнародні авіалінії України», який розбився 8 січня 2020 року в Ісламській Республіці Іран

У рамках розслідування катастрофи українського літака Боїнг 737-800 UR-PSR у вівторок, 21 січня, до Києва прибули представники Організації цивільної авіації (САО) Ірану на чолі з уповноваженим з розслідування Ісламської Республіки Іран (ІРІ).

Також до роботи експертної групи долучилися фахівці Канади та Франції.

22 січня експерти мали можливість ознайомитися з технічними можливостями зчитування інформації з бортових засобів реєстрації польотної інформації - так званих «чорних скриньок» - Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, лабораторії Національного авіаційного університету та Науково-виробничого підприємства «Дискові системи».

Цього ж дня Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Ісламської Республіки Іран в Україні Манучехром Мораді, на якій обговорювалося питання подальшої взаємодії України та Ірану щодо розслідування авіакатастрофи українського літака. У зустрічі взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол України в Ісламській Республіці Іран Сергій Бурдиляк.

У четвер, 23 січня, О. Данілов зустрівся з іранським уповноваженим з розслідування авіакатастрофи стосовно питання роботи експертної групи.

Під час зустрічі О. Данілов наголосив на особливій важливості питання отримання Україною «чорних скриньок».

Своєю чергою, іранський уповноважений з розслідування авіакатастрофи зазначив, що остаточне рішення щодо подальшої роботи із засобами реєстрації польотної інформації буде ухвалено після доповіді іранської делегації керівництву країни про результати візиту в Україну та з урахуванням вимог статті 26 Чиказької конвенції і Додатку 13 до неї.

Секретар РНБО України наголосив на повній технічній готовності України забезпечити необхідний комплекс робіт для дослідження «чорних скриньок».