Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату17.01.2020, 11:33

Секретар РНБО України О. Данілов провів зустріч з Послом Польщі в Україні Б.Ціхоцьким

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Бартошем Ціхоцьким.

Під час зустрічі сторони обговорили розслідування катастрофи літака Boeing 737 рейсу PS 752 «Міжнародних авіаліній України» в Ірані, поточну безпекову ситуацію в Європі та світі. Окрему увагу сторони приділили питанню інтенсифікації безпекового співробітництва.

Секретар РНБО України повідомив про роботу групи українських експертів в Ірані на місці катастрофи.

Своєю чергою, Надзвичайний і Повноважний Посол Польщі в Україні Б.Ціхоцький висловив співчуття з приводу катастрофи літака Boeing 737 рейсу PS 752 у Тегерані.

Торкаючись питання двостороннього співробітництва, О. Данілов висловив думку щодо необхідності активізації стратегічної безпекової співпраці в регіоні, зокрема, між Україною, Польщею та країнами Балтії. «Ми сусіди, у нас була спільна історія, і ми маємо співпрацювати, щоб наші країни були сильними і потужними», - сказав Секретар РНБО України.

Б. Ціхоцький запевнив у незмінності позиції Польщі щодо необхідності збереження санкційного тиску на РФ, а також заявив про готовність надавати усю можливу допомогу у ході розслідування трагедії  українського літака.

Під час зустрічі також було обговорено підготовку до візиту в Україну Голови Бюро національної безпеки Республіки Польща Павела Солоха, запланованого на кінець січня ц.р.

Фотогалерея