Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату24.12.2019, 16:58

На «Шосткінському казенному заводі «Імпульс» створено замкнений цикл виробництва підривачів для артилерійських снарядів

Представники Апарату Ради національної безпеки і оборони України у вівторок побували на казенному підприємстві «Шосткінський казенний завод «Імпульс» (КП «ШКЗ «Імпульс»), де ознайомилися із замкненим циклом виробництва підривачів для артилерійських снарядів.

На базі КП «ШКЗ «Імпульс» фактично вперше в історії України створено новий виробничий комплекс, який здатний у необхідній кількості і за наявності конструкторської технологічної документації виробляти всю номенклатуру засобів ініціювання до всіх артилерійських снарядів та ракетного озброєння, зокрема, всіх видів підривачів й інших комплектуючих до боєприпасів.

Для організації виробництва на КП «ШКЗ «Імпульс» здійснено масштабні роботи з підготовки цеху, який відповідає міжнародним нормам високоточного виробництва, а також підготовлено персонал, здатний самостійно працювати на всіх видах встановленого обладнання, здійснювати його налаштування і розробляти програми для роботи таких верстатів.

Сьогодні на заводі відбулися успішні випробування дослідної партії підривача В-429.

Секретар РНБО України Олексій Данілов назвав створення замкненого циклу виробництва підривачів важливою подією для вітчизняного ОПК. За його словами, виробничий комплекс було розбудовано за 9 місяців, і з початку наступного року підприємство готове до серійного випуску підривачів В-429 та інших елементів вогняних ланцюгів на обладнанні найвищого класу. «Україна може пишатися, - сказав він. - Рішення щодо реновації заводу «Імпульс» було прийнято минулого року, і зусиллями трудового колективу та керівництва заводу вдалося реалізувати це завдання на сто відсотків».