Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату13.12.2019, 11:43

Секретар РНБО України Олексій Данілов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Такаші Кураі

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Такаші Кураі.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання двостороннього порядку денного та перспективні напрями співпраці, зокрема, у сфері кібербезпеки та екології.

О. Данілов повідомив про підсумки переговорів у Нормандському форматі, наголосивши, що Президент України Володимир Зеленський під час саміту окреслив «червоні лінії», які ніколи не будуть перейдені.

«Перше - неможливість федералізації. Україна - унітарна держава. Це незмінна стаття Конституції України та непорушний принцип існування держави. Друге: Україна - незалежна, самостійна, демократична держава, вектор розвитку якої завжди обиратиме виключно Український народ. Третє: неможливість компромісів з урегулювання ситуації на сході України через поступки територіями», - підкреслив він.

О. Данілов нагадав, що саміту передували обмін полоненими, повернення захоплених у Чорному морі українських кораблів, будівництво мостового переходу для цивільних осіб у Станиці Луганський. За його словами, Україна зробила безпрецедентний крок, розвівши сили і засоби на трьох ділянках на лінії зіткнення.

Секретар РНБО України подякував Японії за послідовну політику щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності нашої країни і підтримку, яку надає Японія Україні за різними напрямами.

Своєю чергою, пан Т. Кураі висловив підтримку реформам у секторі безпеки і оборони, започаткованим командою Президента України. Надзвичайний і Повноважний Посол зазначив, що Японія зацікавлена у подальшому розвитку двостороннього співробітництва, і запевнив у готовності його країни і надалі всебічно підтримувати нашу державу.