Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату04.12.2019, 11:57

Олексій Данілов: Збільшення фінансування сектору безпеки і оборони є пріоритетом для Президента України Володимира Зеленського

Закон про державний бюджет на 2020 рік, переданий на підпис Президентові України, передбачає, що фінансування сектору безпеки і оборони зросте на 33,8 млрд грн у порівнянні з поточним роком, і становитиме 5,45% від ВВП. На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Секретар Ради заявив, що фінансування сектору безпеки і оборони України для Глави держави є пріоритетом. За його словами, видатки для потреб сил оборони за наполяганням Президента України вперше відповідно до закону про національну безпеку передбачені на рівні 3% від ВВП.

О. Данілов також нагадав, що 2 листопада ц.р. РНБО України ухвалила рішення «Про пропозиції до проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» по статтях, пов'язаних із забезпеченням національної безпеки і оборони України», уведене в дію Указом Президента України №795/2019.

Цей документ, який став основою для відповідних бюджетних показників, передбачає фінансування потреб сектору безпеки і оборони України в обсязі не менше 245 801,8 млн грн. «Ці видатки дозволять органам сектору безпеки і оборони України повною мірою виконати завдання із забезпечення обороноздатності та державного суверенітету», - наголосив Секретар Ради, додавши, що фінансові ресурси мають бути ними використані належним чином.

О. Данілов зазначив, що ухваленню рішення РНБО України передувало багато зустрічей і нарад, остання з яких, за його словами, «відбулася у кабінеті Президента України Володимира Зеленського».

Уряд має вжити у наступному році заходів щодо забезпечення першочергового фінансування діяльності суб'єктів сектору безпеки і оборони України за такими пріоритетними напрямами, як, зокрема, розвиток сектору безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО, а також виконання заходів із розробки, підготовки виробництва та закупівлі нових зразків озброєння і військової техніки.

За словами О. Данілова, до пріоритетних напрямів фінансування також віднесено, зокрема, посилення системи протиповітряної оборони держави, реалізація державної політики у сфері кібербезпеки, виконання Національної розвідувальної програми на 2016 - 2020 роки, посилення контррозвідувального захисту та боротьби з тероризмом і диверсійною діяльністю.