Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату28.11.2019, 15:02

Олексій Данілов: РНБО України розробила п’ять сценаріїв реінтеграції тимчасово окупованих територій

Рада національної безпеки і оборони України розробила п'ять сценаріїв реінтеграції тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Про це заявив Секретар РНБО України Олексій Данілов, відкриваючи панельну дискусію «Припинення вогню та розведення військ на Донбасі: безпекові та гуманітарні аспекти» у рамках Національної платформи «Діалог про мир та безпечну реінтеграцію» у четвер у Києві.

За словами О. Данілова, РНБО України вивчила ситуацію на тимчасово окупованих територіях і розробила п'ять сценаріїв їх реінтеграції. «Робота триває з першого дня, ми ретельно вивчили ситуацію не лише всередині нашої держави, але й навколо», - зазначив він, додавши, що «усі розроблені сценарії - лише на користь України».

При цьому, ключовим аспектом врегулювання ситуації на Донбасі, на переконання Секретаря РНБО України, є вирішення гуманітарного питання. «Наш головний пріоритет - створення гуманітарних коридорів для жителів тимчасово окупованих територій. Ці люди мають право вільно перетинати лінію розмежування», - підкреслив він.

Під час виступу Секретар РНБО України наголосив, що серед ключових питань, які мають бути вирішені під час зустрічі у Нормандському форматі, зокрема: повернення наших військовополонених; припинення вогню по всій лінії фронту; врегулювання ситуації щодо контролю України над кордоном з РФ; проведення виборів на тимчасово окупованих територіях виключно згідно з українським законодавством.

У цьому контексті О. Данілов підкреслив, що під час зустрічі 9 грудня Президент України не допустить жодних капітуляційних кроків. «Президент України Володимир Зеленський не зробить жодних кроків, які б зашкодили національним інтересам нашої держави і могли б бути розцінені як капітуляція», - заявив він.

Фотогалерея