Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату19.11.2019, 14:17

Олексій Данілов: Необхідно активізувати співпрацю з НАТО у сфері кібербезпеки

Україна і НАТО мають активізувати співпрацю у сфері кібербезпеки. На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов під час зустрічі з делегацією Представництва НАТО в Україні на чолі з Головою Представництва Александером Вінніковим.

О. Данілов наголосив, що кіберзахист є пріоритетним питанням для РНБО України. За його словами, кіберзагрози з боку Російської Федерації є вкрай небезпечними як для України, так і для країн-членів Альянсу та Європи у цілому. «В Україні Росія відпрацьовує кібератаки, які у майбутньому можуть бути спрямовані проти країн-членів НАТО, Європейського Союзу», - наголосив Секретар РНБО України.

Він зазначив, що нинішні виклики у безпековій сфері потребують нестандартних підходів до їх вирішення, і висловив думку, що досвід, який Україна отримує у боротьбі з російською гібридною агресією, є корисним для країн-членів НАТО.

О. Данілов подякував Альянсу за політичну підтримку України у «вкрай складній ситуації російської агресії». «Ми впевнені, що переможемо у цій війні, - сказав Секретар РНБО України. - Це наша країна, і ми нікому її не віддамо».

Також Сторони детально обговорили практичні аспекти двостороннього співробітництва, зокрема, матеріальну, технічну та консультативно-дорадчу допомогу, що надається Україні в рамках трастових фондів НАТО. Секретар РНБО України запевнив Голову Представництва НАТО в готовності до інтенсифікації і підсилення такої співпраці з боку РНБО України.

У свою чергу, А. Вінніков наголосив, що Альянс підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, і продовжуватиме «спільну роботу на благо її євроатлантичної інтеграції». За його словами, НАТО і надалі надаватиме допомогу нашій державі як у рамках Комплексного пакету допомоги НАТО Україні, так і у питаннях підтримки законодавчого забезпечення реформування сектору безпеки і оборони.

Фотогалерея