Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату23.10.2019, 17:26

Секретар РНБО України О. Данілов провів зустріч з Політичним Директором Європейської служби зовнішніх дій Ж.-К. Бельяром

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Політичним Директором Європейської служби зовнішніх дій Жаном-Крістофом Бельяром.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання співробітництва між Україною та Європейським Союзом, а також обмінялися думками щодо розвитку безпекового середовища у регіоні.

Секретар РНБО України висловив вдячність за всебічну підтримку України з боку ЄС. «Ми дякуємо Європейському Союзу за допомогу у такі складні для нас часи, ми це надзвичайно цінуємо», - зазначив він, висловивши сподівання, що спільними зусиллями буде досягнуто мир на Донбасі.

Ж.-К. Бельяр відзначив успіхи нашої держави на шляху впровадження реформ та закликав не зупинятися на досягнутому. «Україна має посилювати та диверсифікувати свою економіку. ЄС готовий інвестувати у вашу країну, якщо ви й надалі активно реалізовуватиме реформи», - сказав він.

Окрему увагу співрозмовники приділили питанню війни на Донбасі та шляхам вирішення ситуації, що склалася на окупованих територіях. На переконання Секретаря РНБО України, «існують межі компромісу, на які ми готові йти» в рамках реалізації Мінського процесу.

У свою чергу, Ж.-К. Бельяр зазначив, що Президент Володимир Зеленський вже зробив достатньо кроків для прогресу у мирному врегулюванні, і тепер Росія має продемонструвати конструктивний підхід у відповідь.

За словами О. Данілова, «ми маємо фокусуватися на створенні гуманітарних коридорів, полегшенні життя людей, що проживають на окупованих територіях». У цьому контексті Секретар РНБО Україні наголосив на важливості проведення 29 жовтня цього року Міжнародного інвестиційного форуму у Маріуполі, де на високому рівні будуть обговорені питання гуманітарного та економічного розвитку регіону.

Ж.-К. Бельяр запевнив у незмінності підтримки України для її подальшого успішного розвитку, зокрема регіону Приазов'я, акцентував на чіткій позиції ЄС щодо збереження санкцій проти РФ до повного виконання нею Мінських домовленостей, та висловив готовність надалі поглиблювати співпрацю між ЄС та Україною.

Фотогалерея