Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату21.10.2019, 10:52

Секретар РНБО України О. Данілов провів зустріч з Міністром оборони Естонської Республіки Ю. Луйком

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Міністром оборони Естонської Республіки Юрі Луйком.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання двостороннього безпекового співробітництва та перспективи його подальшого розширення.

Секретар РНБО України високо оцінив допомогу з боку Естонії у складних реаліях гібридної війни, що її веде проти нашої держави Російська Федерація.

Міністр оброни Естонії Ю. Луйк наголосив, що його країна «надає підтримку Україні у будь-якій можливій формі» у ряді сфер, серед яких визначальне місце посідають, зокрема, питання військової медицини, реабілітації українських солдатів, що воюють на Сході України, та питання кібербезпеки.

«У світі виникла нова потужна зброя - кіберзброя, і для нас важливе поглиблення двосторонньої співпраці у сфері кіберзахисту», - сказав Секретар РНБО України. У цьому контексті Міністр оборони Естонської Республіки поділився досвідом функціонування в його країні Ліги кіберзахисту Естонії (The Estonian Defence League's Cyber Unit), до складу якої входять провідні фахівці в ІТ-сфері, і заявив про готовність до поглиблення такої співпраці.

Особливу увагу співрозмовники приділили питанням російської агресії на Сході України та активізації Мінського процесу. О. Данілов підкреслив, що українська влада приділяє пріоритетну увагу вирішенню гуманітарних питань на Донбасі.

Своєю чергою, Ю. Луйк запевнив у незмінності підтримки Україні на її шляху до відновлення територіальної цілісності, наголосив на важливості збереження санкційного тиску на державу-агресора, і висловив готовність розширювати всебічне співробітництво між нашими державами.

Фотогалерея