Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату18.10.2019, 13:43

Секретар РНБО України Олексій Данілов провів зустріч з Послом Японії в Україні Такаші Кураі

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Такаші Кураі.

О. Данілов наголосив, що розвиток партнерських взаємин з Японією є важливим елементом зовнішньої політики України. За словами Секретаря РНБО України, подальше поглиблення політичного діалогу, розвиток торговельно-економічних відносин та активне співробітництво у сфері культури, науки та інновацій створюють надійне підґрунтя для взаємовигідної двосторонньої співпраці.

Секретар РНБО України подякував Японії за послідовну політику щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності нашої країни і підтримку, яку надає Японія Україні за різними напрямами.

Він також висловив впевненість, що візит Президента Україна Володимира Зеленського до Японії стане черговим важливим кроком на шляху поглиблення діалогу між нашими державами.

Сторони обмінялися думками щодо розвитку безпекової ситуації у глобальному та регіональному вимірах, обговорили найбільш актуальні питання двостороннього порядку денного та домовилися щодо подальших кроків.

Під час зустрічі йшлося також про можливості поглиблення співробітництва між Україною та Японією в сфері кібербезпеки та екології.

Пан Т. Кураі висловив підтримку реформам у секторі безпеки і оборони, започаткованим командою Президента України. Надзвичайний і Повноважний Посол зазначив, що Японія зацікавлена у подальшому розвитку двостороннього співробітництва, і запевнив у готовності його країни і надалі всебічно підтримувати нашу державу.

Фотогалерея