Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату07.09.2019, 13:14

Олександр Данилюк: Робота РНБО України має бути максимально ефективною, аби вчасно виявляти і реагувати на виклики, що стоять перед державою

Нині питання національної безпеки надзвичайно актуальне для України, і моє завдання - зробити роботу Ради національної безпеки і оборони - координуючого органу у системі національної безпеки і оборони, максимально ефективною, аби вчасно виявляти виклики, що стоять перед державою, і знаходити на них адекватні відповіді. 
 
Про це заявив Секретар РНБО України Олександр Данилюк в ефірі програми «Суботнє інтерв'ю» («Радіо Свобода»).
 
О. Данилюк наголосив на важливості реформи Служби безпеки України. За його словами, насамперед, необхідно підсилити контррозвідувальні спроможності національної спецслужби.
 
Секретар РНБО України також зазначив, що реформа СБУ передбачає, серед іншого, позбавлення її повноважень розслідувати економічні злочини проти інтересів держави. У цьому контексті О. Данилюк нагадав, що нині триває робота над законопроєктом про службу фінансових розслідувань, яка займатиметься виявленням, припиненням, розкриттям та досудовим розслідуванням злочинів проти інтересів держави у сфері фінансів та суміжних сферах.
 
За його словами, у службі фінансових розслідувань, яка стане ефективним правоохоронним органом і увійде до структури Міністерства фінансів, працюватимуть не більше трьох тисяч осіб.
 
Повну версію інтерв'ю читайте за посиланням: https://www.radiosvoboda.org/a/30150707.html