Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату17.07.2019, 12:08

Олександр Данилюк про катастрофу рейсу МН-17: Агресор не уникне покарання

Агресор не уникне покарання - військові злочини не мають строку давності. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк. Сьогодні Україна згадує про 298 загиблих у катастрофі рейсу МН-17 малайзійських авіаліній. Рівно п'ять років тому бойовики збили літак під Торезом, що знаходиться на тимчасово окупованій території.

Міжнародна слідча комісія, до складу якої входить і Україна, довела, що літак був збитий з ЗРК «Бук», який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді збройних сил Росії, нагадав Секретар РНБО України.

Водночас, наголосив він, хоча провина Росії де-факто доведена, агресор вигадує все нові версії, намагається заплутати сліди та відволікти увагу міжнародної спільноти вигаданими проблемами.

«Учора країна-агресор ініціювала засідання Ради безпеки ООН щодо «проблеми» українського «мовного закону», - сказав О. Данилюк. - Це очевидна спроба змістити акцент уваги напередодні роковин».

Секретар РНБО України наголосив, що слідство триває, тому важливо постійно говорити про трагедію рейсу МН-17.  

«За інформаційним шумом ми не маємо права забути минулі трагедії. - сказав він. - Сьогодні я поділяю скорботу родичів та близьких загиблих. Для них ми можемо зробити найголовніше - довести, що Україна і світ не залишають такі злочини без покарання».