Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату08.07.2019, 15:36

Секретар РНБО України провів зустріч з делегацією Міністерства оборони США

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Данилюк провів зустріч з делегацією Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки під головуванням директора відділу країн Балканського, Кавказького і Чорноморського регіону Офісу заступника Міністра оборони США з питань політики Катрін Сендак.

Під час зустрічі сторони обговорили перспективи співпраці між Україною та США у сферах безпеки та оборони, зокрема, у питаннях розвитку Збройних сил України, кібербезпеки, логістики, проведення комплексного огляду і підготовки документів стратегічного планування сектору безпеки. Крім того, сторони домовились про необхідність поглиблювати співпрацю у підготовці українських військових.

Катрін Сендак запевнила у готовності США й надалі надавати всебічну допомогу Україні на шляху імплементації оборонної реформи.

Водночас українська сторона звернула увагу американських партнерів на активну мілітаризацію Росією Чорноморського регіону.

Учасники зустрічі дійшли згоди, що ситуація в цьому регіоні становить загрозу безпеці не тільки України, а й усього євроатлантичного регіону.

Фотогалерея