Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату08.07.2019, 11:02

Секретар РНБО України взяв участь в урочистостях з нагоди святкування Дня Військово-Морських сил України

7 липня 2019 року Президент України Володимир Зеленський та Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк взяли участь у заходах в рамках відзначення Дня Військово-Морських сил Збройних сил України та проведення українсько-американського командно-штабного навчання Sea Breeze - 2019.

У вітальному слові до Дня ВМС ЗС України О. Данилюк зазначив, що 26 років тому на кораблі «Гетьман Сагайдачний» вперше підняли український прапор. «Це був, по сутi, другий день народження найкращого військового корабля України. У 2014 році його капітан залишиться вірним Україні та відмовиться заходити в Севастополь, незважаючи на тиск Росії.

Тоді, під час анексії Криму, за даними ВМС, наш флот втратив 80% своїх активів та можливостей. За роки війни загинули 60 бійців, 24 моряки захоплені у полон. Після такого удару в спину важко оговтатись, але разом з нашими військовими та міжнародними партнерами ми робимо усе можливе, щоб ВМС України розвивалися якнайшвидшими темпами», - наголосив О. Данилюк.

Президент України та Секретар РНБО України також ознайомилися з перебігом українсько-американського командно-штабного навчання Sea Breeze - 2019, під час якого 27 кораблів з 19 країн відпрацьовують морський компонент. Більше 3000 учасників тренуються за стандартами НАТО, яких дотримуються і наші військові. «Такий досвід необхідний для того, щоб рухатися уперед. Тільки навчаючись з найкращими, наш флот стане конкурентоспроможним», - заявив Секретар РНБО .

Довідково: У період з 1 по 12 липня 2019 року в навчаннях Sea Breeze - 2019 візьмуть участь майже 3 тис. військовослужбовців з України та ще 18 країн. Навчання проходять у чотири етапи. Основні зусилля під час навчань спрямовуються на відпрацювання контролю та захисту морських комунікацій, важливої берегової інфраструктури.

Фотогалерея