Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату06.07.2019, 21:06

Заступник Секретаря РНБО України С. Кривонос взяв участь в урочистостях з нагоди п’ятої річниці визволення Слов’янська та Краматорська

П'ять років тому, 5 липня 2014 року, учасниками антитерористичної операції були звільнені українські міста Слов'янськ і Краматорськ. Обидва міста майже три місяці перебували під окупацією.

"5 років як звільнено міста Краматорськ та Слов'янськ від російсько-окупаційних військ. В цей день у 2014 році в ці українські міста прийшов мир та спокій", - заявив заступник Секретаря РНБО України генерал Сергій Кривонос під час урочистостей з нагоди п'ятої річниці визволення цих міст.

За його словами, міста Краматорськ і Слов'янськ були своєрідним плацдармом: "Для колабораціоністів і росіян - плацдарм для наступу на Харків, Дніпропетровськ та Запоріжжя. Для нас - це був плацдарм для звільнення наших територій".

Секргій Кривонос також відзначив важливість створення музею оборони міста Краматорськ, у відкритті якого він взяв участь.

"Майбутні покоління будуть знати та пам'ятати про Героїв, які відстояли місто Краматорськ. Відкриття музею оборони міста повернуло у 2014 рік, заставило пережити погодинно минуле.
Дякую всім, хто збирав інформацію та створив експозицію", - сказав С.Кривонос під час відкриття музею.