Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату02.07.2019, 09:00

Секретар РНБО України висловив співчуття рідним і близьким загиблих під час обстрілу бойовиками санітарного автомобіля у Водяному

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк висловив глибокі співчуття рідним і близьким загиблих під час обстрілу санітарного автомобіля у Водяному.

Вчора зранку санітарний автомобіль українських сил потрапив під смертельний вогонь ПТРК бойовиків поблизу селища Водяне. Один військовий загинув на місці, у шпиталі від тяжких поранень померла медик.

«Щирі співчуття родинам та друзям загиблих. Вони, як і десятки полеглих воїнів, були справжніми героями України, які, відкинувши страх, самовіддано виконували свій обов'язок.

Стріляти у медиків, коли вони здійснюють евакуацію поранених, - все одно, що нападати зі спини на людину. Це неприпустимо як з етичної точки зору, так і з огляду на норми міжнародного права», - заявив О.Данилюк.

Секретар РНБО України наголосив, що подібні прояви агресії загрожують звести нанівець усі зусилля з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

«Цю ситуацію необхідно розглянути у рамках засідання Тристоронньої контактної групи», - сказав він.