Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату13.06.2019, 19:35

Секретар РНБО України О. Данилюк провів зустріч з Директором Головного управління євроатлантичної безпеки Міноборони Великої Британії Н. Гарром

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк провів зустріч з Директором Головного управління євроатлантичної безпеки Міністерства оборони Великої Британії Ніком Гарром.

Під час зустрічі сторони обговорили актуальні питання двосторонніх відносин у сфері безпеки і оборони та інтенсифікацію співпраці у воєнній сфері.

Співрозмовники також обговорили ситуацію, що склалася на Сході України внаслідок гібридної війни, що її веде РФ проти нашої країни.

У цьому контексті Секретар РНБО України наголосив на важливості активізації «мінського процесу» з акцентом на гуманітарних аспектах і питаннях людської безпеки. «Досягнути прогресу у «мінському процесі» - один з ключових пріоритетів влади», - заявив він, висловивши сподівання, що переговори нового складу української частини Тристоронньої контактної групи будуть успішними.

О. Данилюк також заявив про необхідність посилення інформаційної складової протидії України російській гібридній агресії на тимчасово окупованих територіях.

Сторони також обговорили безпекову ситуацію у регіоні, враховуючи останні події у деяких країнах Східної Європи, зокрема, у Республіці Молдова.

У свою чергу, директор Департаменту міжнародної безпеки Міністерства оборони Великобританії Н. Гарр підтвердив незмінність підтримки Великою Британією незалежності та територіальної цілісності України.

Він також позитивно оцінив реформи у секторі безпеки та оборони України, та висловив впевненість у подальшому успішному розвитку партнерства між нашими країнами.

Фотогалерея