Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату30.04.2019, 07:01

Вітання Секретаря РНБО України О. Турчинова з нагоди Дня прикордонника

Щиро вітаю усіх вартових державних рубежів!

В усі часи міцний кордон був одним з ключових елементів безпеки держави. Сьогодні кордон західної цивілізації починається з українського кордону. І вартові переднього краю оборони героїчно і самовіддано виконують усі завдання, які визначив Український народ і керівництво держави, боронять її незалежність і суверенітет, спокій громадян.

У важкий і небезпечний час, коли ворог загрожував самому існуванню нашої країни, прикордонники першими прийняли на себе удар на сході. Багато з тих, хто зупиняв ворожу навалу, не повернулися додому, віддавши своє життя за незалежність України. Вічна слава героям, які віддали найцінніше - життя, захищаючи Батьківщину!

Державна прикордонна служба надійно захищає Україну не лише на фронті. Ви відіграєте одну з ключових ролей у реалізації наших євроінтеграційних прагнень, виконуючи завдання із формування нового обличчя українського кордону та запровадження сучасної моделі державного управління у сфері прикордонної діяльності - інтегрованого управління кордонами.

Поглиблення співробітництва з прикордонними органами країн-членів Європейського Союзу, держав Чорноморського та Балтійського регіонів, Сполучених Штатів Америки, а також з міжнародними правоохоронними організаціями, є свідченням вагомого внеску України  у забезпечення міжнародної та регіональної безпеки, у боротьбу з транснаціональною та транскордонною злочинністю.

Попереду відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, звільнення від окупації Донбасу та повернення Криму, і прикордонне відомство має виняткове значення для реалізації цих завдань. Держава і надалі докладатиме зусиль до підвищення його спроможності ефективно протистояти викликам і загрозам на державному кордоні.

Бажаю вам міцного здоров'я, мужності та відваги, миру та спокою на нашій українській землі! Нехай Господь береже вас та ваші родини!

Слава Україні!