Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату18.04.2019, 09:45

О. Турчинов: ФСБ і ГУ ГШ РФ повинні бути визнані терористичними організаціями

ФСБ і ГУ ГШ РФ повинні бути визнані терористичними організаціями, а Росія - державою, що розповсюджує тероризм у світі. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

За його словами, 17 квітня на спільному брифінгу Служби безпеки України та Генеральної прокуратури України «були наведені неспростовні докази участі ФСБ та ГУ ГШ ЗС Російської Федерації в організації терактів на території України».

«Силовими структурами нашої держави викрито створену спецслужбами держави-агресора агентурну мережу, яка несе відповідальність за серії терактів на території України, підривів та вбивств, зокрема, співробітників СБУ та ГУР МО України, - сказав Секретар РНБО України. - Було затримано чинних співробітників спецслужб РФ, зізнання яких свідчать про цілеспрямовану організацію ФСБ та військовою розвідкою РФ терористичної діяльності на території нашої держави».

Відповідно до отриманих доказів, наголосив О. Турчинов, відповідальність за організацію терору і диверсій на території України несуть директор ФСБ РФ генерал Олександр Бортніков, начальник департаменту контррозвідувальних операцій ФСБ генерал Дмитро Мінаєв, начальник ГУ ГШ ЗС РФ віце-адмірал Ігор Костюков.

Секретар РНБО України наголосив, що проти всіх осіб, причетних до організації та виконання терактів, відкрито кримінальні справи. Окрім того, зазначені особи мають бути внесені як терористи до бази Інтерпола, та до санкційних списків, переконаний О.Турчинов.

«Аналогічні злочини спецслужб РФ було викрито і за межами нашої країни, - зокрема, використання бойових отруйних речовин на території Великої Британії тощо», - нагадав він.

«Усі ці злочинні діяння дають підстави визнати спецслужби РФ, зокрема, ФСБ та ГУ ГШ ЗС РФ, терористичними організаціями, а Росію - державою, що розповсюджує тероризм у світі», - підсумував О. Турчинов.