Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату04.03.2019, 12:57

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Такаші Кураі

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Такаші Кураі.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили ситуацію на сході України у контексті гібридної агресії РФ. О. Турчинов наголосив на важливості збереження санкційного тиску на РФ та координації протидії російській агресії на міжнародному рівні.

Крім того, співрозмовники обговорили питання поглиблення співробітництва між Україною та Японією в безпековій галузі. Сторони приділили увагу питанню реформування вітчизняного оборонно-промислового комплексу та можливості поглиблення й інтенсифікації двосторонньої співпраці в цій сфері. О. Турчинов зазначив, що наша країна високо цінує допомогу, яку надає Японія в реформуванні системи безпеки і оборони України.

Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Такаші Кураі, своєю чергою, підтвердив незмінну позицію Японії щодо того, що «його країна не визнає незаконну анексію Криму і підтримує суверенітет та територіальну цілісність України». Пан Т. Кураі теж підкреслив, що Японія зацікавлена в поглибленні двостороннього партнерства, і запевнив у готовності його країни і надалі всебічно підтримувати Україну та розвивати двосторонню співпрацю на всіх рівнях.

Фотогалерея