Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату21.02.2019, 10:38

Перший заступник Секретаря РНБО України О. Гладковський обговорив з представниками оборонного сектору Індії питання розширення двосторонньої співпраці

Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковский взяв участь у відкритті міжнародної авіаційної виставки в Індії «АероІндія 2019». До складу української делегації також увійшли Командувач Повітряними силами ЗС України генерал-полковник Сергій Дроздов, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Індії Ігор Поліха, директор ДП «Антонов» Олександр Донець, керівництво ДК «Укроборонпром».

У рамках виставки відбулася зустріч Олега Гладковського з Державним міністром з питань оборони Індії Субхаш Бхамре, під час якої сторони обговорили питання розширення співпраці між країнами, зокрема, можливість просування новітнього українського літака Ан-132 на індійський ринок для заміни парку літаків Ан-32 ВПС Індії. Презентація Ан-132D відбувається в Індії вперше, літак, зокрема, здійснює демонстраційні польоти у рамках виставки.

Також розглянуто питання стосовно можливості постачання в Індію запчастин та боєприпасів для військової техніки радянського зразка, спільної участі українських підприємств у ремонті та модернізації такої бронетехніки.

Окрім цього, відбулися переговори О. Гладковського з заступником міністра оборони з питань оборонного виробництва Аджаєм Кумаром, під час яких було обговорено питання щодо залучення представників приватного сектору оборонної промисловості Індії до спільного українсько-індійського виробництва товарів військового та подвійного призначення. Перший заступник Секретаря РНБО України  зазначив, що підприємства українського ОПК готові брати активну участь у реалізації програм Make in India, що, в свою чергу, дозволить розпочати масштабні взаємовигідні спільні проекти. 

Також відбулися зустрічі з керівниками найбільших індійських державних та приватних компаній, під час яких йшлося про можливість спільного виробництва сучасних РЛС та модернізації систем ППО.

Виставка АероІндія відбувається кожні два роки. Цього року вона проходить з 20 по 24 лютого в місті Бангалор.

Фотогалерея