Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату15.02.2019, 10:40

Україна вперше презентує Ан-132-D на спеціалізованій виставці в Індії

13 лютого Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський провів зустріч з Послом Індії в Україні Партха Сатпатхі, під час якої сторони обговорили можливі шляхи розширення співпраці у сфері ВТС, зокрема, в авіаційній сфері.

О. Гладковський повідомив, що українська делегація високого рівня відвідає міжнародну спеціалізовану виставку «АероІндія 2019», яка розпочнеться 20 лютого у м. Банаголор (Індія).

У рамках цього міжнародного заходу українська сторона планує представити транспортний літак Ан-132-D, який потенційно в майбутньому може повністю замінити парк Ан-32 ВПС Республіки Індія. Окрім цього, Ан-132-D здійснить два демонстраційних польоти.

Також планується презентувати нову техніку та озброєння українського виробництва. Буде представлено нову контрбатарейну РЛС, проект глибокої модернізації радарів, ракети для ЗРК С-125 «Печора», та інші оборонними продуктами, яких потребують збройні сили Індії.

Окрім цього, О. Гладковський підтвердив зацікавленість України в стратегічній співпраці з Індією у сфері експорту продукції військового та авіаційного призначення, а також надання послуг з ремонту та модернізації техніки для потреб оборонних відомств. Також, за його словами, українська сторона повністю відкрита для спільних проектів у сфері ВТС у рамках програми Make in India.

Перший заступник Секретаря РНБО України наголосив, що сьогодні Індія може розширити двосторонню співпрацю з Україною як країною-розробником високотехнологічного обладнання та озброєння, зокрема, газотурбінних двигунів для кораблів, авіадвигунів та сучасної броньованої техніки. Питання розширення напрямків кооперації також будуть обговорюватися під час зустрічей у рамках міжнародної виставки.