Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату31.01.2019, 18:09

О. Турчинов: Україна розбудовує сучасну європейську модель сектору безпеки і оборони

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з групою іноземних стратегічних радників високого рівня з питань оборонної реформи при Комітеті реформ Міністерства оборони України та Збройних Сил України.

На зустрічі були присутні радники: з США - генерал-лейтенант Кіт Дейтон, з Великої Британії - генерал Нік Паркер, з Німеччини - генерал-лейтенант Фолькер Халбауер, та з Канади - Виконавчий директор із зовнішніх зв'язків і партнерства в Канадській академії оборони Міністерства національної оборони Джилл Сінклер.

Cторони обговорили питання реформування сектору безпеки і оборони України та перспективи входження нашої країни до Північноатлантичного Альянсу.

За словами О. Турчинова, незважаючи на війну, Україна реформує сектор безпеки і оборони за стандартами НАТО.

«Ми не чекаємо, поки закінчиться війна, щоб завершити реформування і перейти на стандарти НАТО», - сказав Секретар РНБО України, додавши, що нещодавно ухвалено ініційований РНБО України Закон «Про національну безпеку України», що заклав фундамент побудови сучасної європейської моделі сектору безпеки і оборони нашої держави.

«Для нашої держави стратегічна мета - стати повноправним членом НАТО, а в перспективі - ЄС. Ми розуміємо, скільки ще потрібно працювати для досягнення цієї мети, але готові до цього», - підсумував О. Турчинов.

Своєю чергою, стратегічні радники відмітили, як багато Україна зробила для реформування сектору безпеки і оборони.

«Ми бачимо всі ті зусилля, які ви докладаєте до реформування, і підтримуємо комплексний міжвідомчий загальний підхід до цього важливого питання. Ми тут, щоб забезпечити Україні найкращі шанси для майбутнього вступу в НАТО», - зазначив радник з США, генерал-лейтенант Кіт Дейтон.