Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату21.12.2018, 13:54

Делегація України на чолі із першим заступником Секретаря РНБО України Олегом Гладковським взяла участь у 27-му засіданні СРГО

18 грудня у штаб-квартирі НАТО делегація України на чолі із першим заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олегом Гладковським взяла участь у 27-му засіданні Спільної робочої групи Україна-НАТО з оборонно-технічного співробітництва (СРГО).

Сторону НАТО очолював помічник Генерального секретаря Альянсу з оборонних інвестицій - директор Департаменту оборонних інвестицій Міжнародного секретаріату НАТО Каміль Гранд.

Учасники засідання обговорили результати співпраці України з НАТО у 2018 році у сфері озброєнь, реформування національної оборонної промисловості, виконання перспективних програм з розробки новітньої зброї, державно-приватного партнерства, позбавлення залежності від російської промисловості, та оборонно-промислової кооперації з країнами Альянсу.

Представники Альянсу високо оцінили досягнення Україною ІІ (вищого) рівня в системі кодифікації НАТО.

Сторони розглянули практичні аспекти співробітництва у рамках програм і проектів Агенції НАТО з підтримки та постачання. У цьому контексті відзначено практичні результати роботи Трастового фонду НАТО з модернізації системи управління і зв'язку, зокрема, проекту з постачання Збройним Силам України сучасних засобів комунікацій. Погоджено широкий перелік інших проектів для подальшої реалізації.

За результатами засідання сторони визначили пріоритетні напрями реалізації Дорожньої карти оборонно-технічного співробітництва Україна-НАТО та домовилися про інтенсифікацію співпраці у 2019 році, включаючи впровадження технічних стандартів НАТО, професійну підготовку персоналу, удосконалення системи безпеки зберігання ракет і боєприпасів.

У рамках засідання СРГО підприємства української оборонної промисловості презентували в штаб-квартирі НАТО вітчизняні новітні зразки озброєння та обладнання, що були виготовлені за стандартами Альянсу з урахуванням бойового досвіду, здобутого в рамках протидії агресії Росії.