Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату19.09.2018, 16:38

Секретар РНБО України О. Турчинов провів зустріч з Віце-прем’єр-міністром з питань реінтеграції Республіки Молдова Крістіною Лєснік

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з Віце-прем'єр-міністром з питань реінтеграції Республіки Молдова Крістіною Лєснік.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили двосторонню співпрацю у врегулюванні питання Придністров'я.

Окрім того, сторони приділили увагу питанню організації контролю міжнародних спостерігачів за сховищем боєприпасів у селі Колбасна на території Придністров'я, розташованого в 1,5 км від українського кордону.

За словами О. Турчинова, РФ грубо порушила взяті на себе зобов'язання щодо вивозу боєприпасів та зброї, що знаходяться на російській військовій базі, та «утримуючи там незаконно свій військовий контингент, який є центром дестабілізації в регіоні».

«Ми підтримували і підтримуватимемо Молдову, з якою в нас один євроінтеграційний шлях», - наголосив О. Турчинов, додавши, що наша країна готова до активного співробітництва щодо порушених питань.

Своєю чергою, К. Лєснік наголосила, що Молдова віддана європейським цінностям і вважає нашу країну надійним партнером, тому «зацікавлена в ще більшій інтенсифікації співпраці з Україною, зокрема, і в питаннях демілітаризації Придністров'я та його подальшої інтеграції до Молдови».

Фотогалерея