Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату17.09.2018, 08:23

Вітання Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова з нагоди Дня рятівника

Шановні рятувальники, працівники та ветерани цивільного захисту країни! Вітаю вас з професійним святом!

Державна служба України з питань надзвичайних ситуацій - важлива ланка у сфері національної безпеки і оборони, надійний заслін громадян від природних та техногенних катастроф.

Ризикуючи власним життям, ви готові щоденно, щомиті самовіддано і героїчно служити людям. Ви завжди перші, завжди там, де потрібні захист та допомога, - долаючи вогонь, боронили країну від чорнобильського лиха, з перших днів російської агресії оберігали мешканців Донбасу від ворожих обстрілів, доставляли гуманітарну допомогу, вивозили людей з небезпечних територій.

Сьогодні ви пліч-о-пліч з воїнами Збройних Сил та правоохоронцями захищаєте Україну на передовій, щодня ліквідовуєте наслідки артилерійського вогню ворога, терористичних актів та диверсій, рятуючи життя військових та цивільних, розміновуєте території.

Завдяки вашій винятковій відвазі та жертовності, рішучості та героїзму, цілодобовій бойовій готовності, Україна надійно захищена від природних та техногенних лих. Минулого року знешкоджено більш ніж 112 тисяч вибухонебезпечних предметів, розміновано майже 70 тисяч гектарів землі, врятовано близько 4 тисяч людей під час ліквідації надзвичайних ситуацій.

Світла пам'ять і шана загиблим героям! Пам'ятаємо та не забудемо ваш подвиг!

Професіоналізм людей цієї героїчної професії високо цінують і за кордоном, - наші рятувальники неодноразово надавали допомогу іншим країнам у ліквідації стихійних лих.

Бажаю вам витривалості, життєвої енергії, стійкості духу та любові рідних! Повертайтеся завжди із завдань живими і неушкодженими!

Нехай Господь береже вас, ваші родини та нашу рідну Україну!