Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату14.09.2018, 19:05

Секретар РНБО України О. Турчинов і засновник компанії “Jigsaw” (Google Ideas) Дж. Коен обговорили питання співпраці у питаннях кіберзахисту

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч із засновником і виконавчим директором компанії "Jigsaw" (Google Ideas) Джаредом Коеном, членом консультативної ради директорів Національного антитерористичного центру США.

Під час зустрічі співрозмовники обговорили питання кібернетичної та інформаційної агресії РФ,  приділивши увагу досвіду фахівців США та напрацюванням України, яка протистояла кільком найпотужнішим атакам з боку  Росії.

О. Турчинов зазначив, що за досить стислий термін Україна значно посилила свої спроможності у питаннях кіберзахисту, та, за оцінкою експертів, досягла в цьому напрямку рівня багатьох країн Європейського Союзу. Водночас Секретар РНБО України додав, "що багато питань ще залишаються невирішеними, а тому необхідно ще багато зробити для забезпечення надійного кіберзахисту країни". "Тому Україна зацікавлена в активній співпраці в цьому питанні з нашими стратегічними партнерами", - сказав він.

Своєю чергою, Дж. Коен зазначив, що інформаційні та кібератаки РФ спрямовані "в трьох напрямках" - на схід України, де тривають військові дії, на внутрішню дестабілізацію нашої країни, руйнацію її політичної системи і компрометацію прозорих та чесних виборів, а також на дискредитацію репутації України у світі. "Це мотивувало нас приїхати сюди", - сказав він.

Дж. Коен також розповів про досвід безпекових структур США в питаннях протидії інформаційним фейкам та нові програмні розробки в цьому напрямку.

Сторони домовилися про системну співпрацю в питаннях забезпечення кіберзахисту та протидії інформаційній агресії, зокрема, зовнішньому втручанню під час проведення президентської та парламентської виборчих кампаній.