Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату13.07.2018, 11:08

Олег Гладковський відвідав виробництво безпілотних систем у Туреччині

Перший заступник Секретаря РНБО Олег Гладковський під час візиту до Туреччини відвідав підприємство Байкар Макіна (Стамбул), яке спеціалізується на виробництві безпілотних систем.

О.Гладковський оглянув виробництво безпілотних систем компанії та провів перемовини щодо можливості постачання БПЛА в Україну.

За його словами, на сьогодні українська армія потребує БПЛА не лише для проведення розвідувальних місій, але й для координування артилерійського вогню та ураження живої сили і бронетехніки противника.

Сторони додатково вивчили можливість відкриття спільного центру розробки та виготовлення дронів з вдосконаленими характеристиками, зокрема, виробництво багатофункціонального безпілотного літального апарату HALE.

О.Гладковський підкреслив, що вищезазначений багатофункціональний безпілотник може використовуватися не лише для потреб обох країн, але й для зовнішніх ринків. А відповідний Центр може бути створений за участі підприємств державного концерну "Укроборонпром" в рамках авіаційного кластеру.