Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату01.07.2018, 06:56

Вітання Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова з нагоди Дня Військово-морських Сил Збройних Сил України

Щиро вітаю бойовий склад та ветеранів Військово-морських Сил з професійним святом!

Україна з давніх-давен була могутньою морською державою - історія її флоту бере початок з часів Київської Русі та Запорізької Січі. Цьогоріч ми святкували 100-річчя з дня знаменної події, коли кораблі Чорноморського флоту підняли українські прапори і перейшли під юрисдикцію УНР.

З початку новітньої історії України Російська Федерація всіляко намагалася завадити утвердженню України як дієздатної морської держави.

Моряки, які залишилися вірними присязі під час військової агресії Російської Федерації в Криму і продовжили гідно виконувати свій обов'язок, пліч-о-пліч з іншими підрозділами Збройних Сил стали на заваді планам Кремля знищити незалежну Україну.

Незважаючи на великі втрати після російської агресії, морська галузь, Військово-морські Сили відновлюють свій потенціал. Сьогодні фактично відбувається відродження національного флоту в нових місцях базування та дислокації на континентальній частині України.

Військово-Морські Сили продовжують нести бойове чергування по охороні як морського узбережжя, так і північно-західної частини Чорного моря в зоні відповідальності. Зокрема виконуються завдання по охороні острова Зміїний.

Ми пишаємося героями-моряками, морськими піхотинцями, які беруть участь у проведенні Операції Об'єднаних сил на сході України, захищають південно-східні кордони та морські рубежі.

Схиляємо голови перед пам'яттю загиблих героїв! За час проведення АТО/ООС, виконуючи завдання, загинув 51 військовий зі складу ВМС, поранено 488 моряків. Державними нагородами нагороджено 498, нагородами Міністерства оборони України - 1515, Генштабу - 1385 моряків.

Сьогодні одним з найбільших національних пріоритетів є подальше зміцнення сектору безпеки і оборони. Держава докладає зусиль до відновлення і модернізації бойового ядра флоту відповідно до стандартів НАТО. Маємо побудувати сучасні, стрімкі та інноваційні ВМС, спроможні захистити народ України і національні інтереси у морському і прибережному середовищі шляхом проведення асиметричних і рішучих операцій, з добре мотивованим професійним складом, налаштованим на перемогу.

Нехай Господь береже вас та ваші родини!

Зі святом!