Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату11.06.2018, 17:56

О. Гладковський: Ми змінюємо підходи до функціонування ОПК, аби наша армія стала однією з найкращих у світі

26-та міжнародна виставка озброєнь, технологій безпеки і засобів захисту «Eurosatory-2018» відбувається з 11 по ‪15 червня в Парижі. Українську делегацію, яка бере участь у роботі виставки, очолює Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський.

О. Гладковський обговорив з керівництвом провідних світових оборонних компаній держав-членів НАТО перспективи розширення співпраці як запоруку успішного зближення України з Альянсом.

«Нині ми активно трансформуємо ОПК нашої країни. Впевнений, що допомога держав-членів НАТО залишиться незмінною, так само як незмінним залишається наше бажання дотримуватися курсу на вступ у НАТО. Попереду нелегкий шлях, але крок за кроком ми змінюємо підходи до функціонування оборонно-промислового комплексу, аби наша армія стала однією з найкращих і найсучасніших у світі», - зазначив Перший заступник Секретаря РНБО України.

За його словами, Україна пройшла великий шлях розвитку українського ОПК, про що свідчать нові розробки сучасного озброєння та військової техніки і налагодження їх виробництва для потреб армії.

«Ми повинні не зупинятися на досягнутому, а продовжувати такими саме темпами. Одним з наступних кроків має стати етап корпоратизації, який дозволить залучити інвестиції та налагодити ефективне державно-приватне партнерство, яке успішно працює в усіх країнах-членах НАТО. І тут ми також розраховуємо на допомогу та досвід Альянсу», - додав О.Гладковський.