Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату07.06.2018, 14:04

О. Турчинов: Росія робитиме усе, аби не допустити просування України у напрямку євроатлантичної інтеграції

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає можливим внесення змін до Конституції України щодо євроінтеграційного та євроатлантичного курсу.

Виступаючи на ІХ Національному експертному форумі у Києві, О. Турчинов зазначив, що «перспектива вступу України в НАТО лякає Путіна, оскільки це позбавляє його можливості проводити військові операції проти нашої країни». Водночас він зауважив, що і багато хто з партнерів України «бояться нашої присутності в НАТО, оскільки тоді вони отримують загрозу військового конфлікту з РФ».

«Росія робитиме усе, аби не допустити просування України у напрямку євроатлантичної інтеграції. Але хто такий Путін, що він визначатиме долю України? Нехай російські пропагандисти коментують його вислови, - сказав він на прохання прокоментувати заяви президента РФ, - а ми повинні робити свою справу, просуватися у напрямку європейської і євроатлантичної інтеграції».

Відповідаючи на запитання, Секретар РНБО України висловив переконання, що внесення змін до Конституції України щодо євроінтеграційного та євроатлантичного курсу є можливим. За його словами, необхідно провести всеукраїнський референдум, «і якщо українці підтримають цю тезу, ми повинні імплементувати її до Конституції».