Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату24.05.2018, 16:49

Рішенням Ради національної безпеки і оборони України застосовано санкції до 756 юридичних та 1748 фізичних осіб

Президент України Указом № 126 увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 травня 2018 року «Про застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)». Це рішення було ухвалено на підставі пропозицій Служби безпеки України, Національного банку України та Кабінету Міністрів України.

Відповідно до рішення РНБО України від 2 травня 2018 року санкції застосовано до 756 юридичних та 1748 фізичних осіб.

До санкційного списку внесено осіб, пов'язаних з російською агресією проти України, а також щодо яких уряди США та країн ЄС застосували обмежувальні заходи.

Продовжується дія санкцій щодо окремих фізичних та юридичних осіб, запроваджених рішенням РНБО України від 28 квітня 2017 року та введеного в дію Указом Президента України від 15 травня 2017 року № 133.

На додаток до вже діючих санкцій, розширено перелік фізичних осіб, причетних до здійснення протиправної діяльності на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь; громадян РФ (слідчі, судді, працівники правоохоронних органів), причетних до незаконного переслідування та протиправних дій щодо громадян України; оборонно-промислового комплексу РФ, а також до юридичних осіб, причетних до підтримки військової агресії Росії та створення загроз інформаційній та кібернетичній безпеці України. Також застосовано персональні санкції до окремих російських олігархів та військових з ПВК «Вагнера».

Кабінету Міністрів України доручено подати у місячний строк пропозиції щодо внесення змін до законодавчих актів України стосовно удосконалення процедури застосування, реалізації і моніторингу санкцій.