Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату21.05.2018, 14:46

Валентин Петров: Журналісти «РИА новости Украина» - солдати інформаційної війни РФ проти України

Журналісти «РИА новости Украина» готували сюжети для дискредитації України, держава цього допустити не може і діятиме адекватно. Так прокоментував ситуацію щодо інформаційного агентства «РИА Новости Украина» керівник Служби з питань інформаційної безпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони України Валентин Петров в ефірі програми «Час. Підсумки тижня» на «5-му каналі».

«Для інформаційного агентства «РИА новости Україна» головний споживач був у Росії, - зазначив В.Петров. - «РИА новости» - такі собі солдати інформаційного фронту, інформаційної війни, які готували відповідну картинку для російського телебачення з метою подальшої дискредитації України, підготовки подальшої агресії». При цьому він високо оцінив роботу Служби безпеки України з виявлення загроз вітчизняній інформаційній сфері.

При цьому В.Петров зазначив, що, на жаль, міжнародне співтовариство  «ще не до кінця розуміє всю глибину російської пропаганди в Україні».

Керівник Служби висловив думку щодо необхідності надання додаткових повноважень Національній раді з питань телебачення і радіомовлення, зважаючи на те, що «вона вкрай обмежена у впливі на ліцензіатів». «Це має дисциплінувати медіа з точки зору об'єктивності матеріалів і дотримання законодавства та стандартів свободи слова», - сказав він. В.Петров також висловився за необхідність підвищення рівня медіаграмотності громадян. «Якщо люди будуть медіаграмотні, пропагандистам буде важче працювати».

На думку В. Петрова, важливу роль також має відігравати «саморегуляція медіа». «Журналіст, наприклад, може працювати на «РИА новости», але потім жодне нормальне рейтингове ЗМІ не візьме його на роботу», - пояснив він.