Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату30.04.2018, 07:08

Вітання Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова з нагоди Дня прикордонника

Щиро вітаю усіх вартових державних рубежів!

Цього року відзначається 100-річчя з дня створення Окремого корпусу кордонної охорони - попередника Державної прикордонної служби України. Вояки Окремого корпусу кордонної охорони боронили кордони Української Держави, контролювали переміщення осіб, протидіяли незаконному переміщенню товарів, затримували дезертирів та кримінальних елементів, заклавши підвалини роботи сучасних прикордонників.

І сьогодні з українського кордону починається кордон цивілізованої Європи. Ви - вартові переднього краю оборони України, героїчно і самовіддано виконуєте свій конституційний обов'язок, захищаєте суверенітет і територіальну цілісність, бороните спокій наших громадян. Щира вдячність вам за бездоганне виконання військового обов'язку, стійкість, гідність, патріотизм!

Низький уклін воїнам-прикордонникам, які загинули, захищаючи рідну землю!

Ми докладемо всіх зусиль, щоб державний кордон став нездоланним європейським валом для ворога - надійно захищеним та технічно обладнаним. Значним кроком у цьому напрямку стало запровадження біометричного контролю, завдяки чому значно покращилася безпекова ситуація в країні, суттєво ускладнився доступ до України російських шпигунів, диверсантів і провокаторів.

Бажаю вам мужності, терпіння, витривалості та міцного здоров'я! Повертайтеся з бойового чергування живими та здоровими! Нехай Господь береже вас, ваші родини та нашу рідну Україну!

Зі святом!