Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату13.04.2018, 10:24

Перший заступник Секретаря Ради національної безпеки та оборони Олег Гладковський відвідав з візитом Індію, де провів зустрічі з вищим керівництвом оборонних відомств цієї країни

О. Гладковський провів зустрічі з вищим керівництвом оборонних відомств Індії, зокрема із Командувачем сухопутних військ генералом Біпін Раватом, Заступником командувача ВПС Рагхунатх Намбіарем.

Сторони обговорили питання щодо розширення двосторонньої співпраці, участі українських підприємств у програмах модернізації та поставки нової військової техніки для потреб Міністерства оборони Індії за програмою «Make in India».

«Україна та Індія вже мають тривалий та достатній досвід тісних контактів в оборонній галузі. Тим не менше, впевнений, що обидві країни мають усі можливості збільшити кількість напрямків співпраці в ОПК. І йдеться не лише про закупівлю та постачання. Мова йде про започаткування спільних проектів, перспективних для обох сторін»,- зазначив О.Гладковський.

Також відбулася зустріч із Головою Організації оборонних досліджень і розробок (DRDO) доктором Сельвіном Крістофером, під час якої сторони домовилися про початок співпраці у галузі створення високоточних снарядів.

О. Гладковський взяв участь у роботі 10-й міжнародної виставки Defexpo India 2018.

У рамках роботи виставки було підписано меморандуми про співпрацю та подальші наміри щодо укладання контрактів з п'ятьма індійськими компаніями. Переважною більшістю домовленості стосуються трансферу оборонних технологій за програмою Make in India, а також спільної участі в програмах модернізації бронетехніки та систем ППО, що перебувають на озброєнні Індії.