Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату12.04.2018, 07:52

Вітання Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова з нагоди Дня працівників ракетно-космічної галузі та Всесвітнього дня авіації і космонавтики

Вітаю працівників ракетно-космічної галузі України з професійним святом!

Ви посідаєте особливе місце серед фахівців стратегічних наукоємних галузей України. Ви формуєте імідж України на світовій арені як технологічно розвиненої держави, що має в своєму арсеналі надзвичайно великий інтелектуальний потенціал.

Україна зберегла своє місце у клубі космічних держав світу, яких не більше десяти, поряд з США, країнами ЄС, Індією та Китаєм, і крок за кроком повертає собі позиції сучасної ракетної держави, швидкими темпами відновлюючи стратегічні позиції в ракетобудуванні.

Незважаючи на труднощі, які сьогодні постали перед Україною, розвиток ракетно-космічної галузі був і залишається важливим напрямом для держави.

Україна плідно співпрацює з міжнародними партнерами у реалізації спільних проектів. Так, завдяки зусиллям науковців та виробничників, відбувся успішний запуск ракети-носія середнього класу Antares-230, яка вивела на орбіту вантажний корабель Cygnus з вантажем для Міжнародної космічної станції.

Потенціал української школи ракетобудування активно використовується під час вирішення нагальних питань національної безпеки і оборони України. Створюються сучасні військово-ракетні комплекси, які здатні забезпечити надійний захист нашої держави.

Тож бажаю всім науковцям, конструкторам, інженерам, робітникам, які працюють у ракетно-космічній галузі, нових досягнень і успіхів, які стануть гідним продовженням наших найкращих традицій і сприятимуть подальшому посиленню позицій України як високотехнологічної космічної держави!