Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату29.01.2018, 07:43

Звернення Секретаря РНБО України О.Турчинова з нагоди Дня пам’яті Героїв Крут

Сто років тому до історії українського визвольного руху була вписана нова сторінка. Відважні юні патріоти написали її своєю кров'ю, вступивши у нерівний бій з російсько-більшовицькою ордою та зупинивши на критично важливі чотири дні наступ ворога на Київ. У цій битві добровольців було розбито, 27 з них - захоплено у полон і розстріляно.

Тоді, у далекому 1918-му, через розбрат та відсутність єдності ми втратили країну більш ніж на 70 років, але попри це, зберегли дух свободи та віри в Україну.

Зараз ми знову пишемо нові сторінки історії України. І знову кров'ю... Кров'ю кращих синів та доньок Батьківщини. Вічна пам'ять та шана полеглим героям, які віддали своє життя, захищаючи Україну!

Сьогодні, як і століття тому, українці на передових рубежах рятують свою країну, відстоюють право своєї держави на незалежність та європейський вибір!

Без боротьби свобода неможлива, і держава неможлива без усвідомлення її цінності. А тому героїзм і мужність наших воїнів, кожного українця, та всіх нас разом, не повинні залишити окупантам жодного шансу. Крок за кроком ми звільнимо свою землю від агресора, пройдемо наш шлях до переможного кінця!

З нами Бог, з нами наші герої, з нами правда, і з нами буде перемога!

Слава Україні! Героям слава!