Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату17.01.2018, 19:16

На засіданні РНБО схвалили Державне оборонне замовлення

Рада національної безпеки і оборони України розглянула та схвалила «Основні показники Державного оборонного замовлення на 2018-2020 роки».

Представлений на розгляд РНБО України проект основних показників Державного оборонного замовлення на 2018-2020 роки базується на фінансовому ресурсі, визначеному у Державному бюджеті України на цей рік, та показниках наступних двох років, передбачених Основними напрямами бюджетної політики на 2018-2020 роки.

З 2017 року запрацювала трирічна система Державного оборонного замовлення, що дозволило державним замовникам і виконавцям ДОЗ більш чітко планувати свою роботу та ресурси.

За результатами виконання Державного оборонного замовлення у 2017 році до Збройних Сил України поставлено майже 2,5 тисячі зразків озброєння, військової техніки та спеціальних виробів та понад 27,0 тисяч ракет і боєприпасів.

Пріоритетними напрямами державного оборонного замовлення у 2018 році має стати забезпечення Збройних Сил України сучасною ракетною та бронетанковою технікою; засобами радіоелектронної боротьби, протиповітряної оборони; безпілотними авіаційними комплексами та антиснайперськими системами тощо.

«Наш ОПК вже спроможний забезпечити виконання складних та масштабних програм», - наголосив Секретар РНБО України Олександр Турчинов, повідомивши, що в поточному році заплановано збільшення фінансування Державного оборонного замовлення до рівня 21,3 мільярдів гривень, що на 37% більше, ніж у 2017 році.

«Нам треба вжити всіх можливих заходів для того, щоб кожна гривня спрацювала на підвищення рівня оснащення українського війська новітніми зразками озброєння та військової техніки», - наголосив він.

Крім того, на засіданні члени РНБО України обговорили і підтримали проект закону «Про національну безпеку України».

Цей закон розроблявся у тісній взаємодії з експертами НАТО, США та Європейського Союзу з метою приведення української законодавчої бази у відповідність до стандартів держав-членів НАТО. Після ухвалення Парламентом цей закон має стати основою для розробки та оновлення законодавства у сфері національної безпеки і оборони. 

За словами Секретаря РНБО України, закон «Про національну безпеку України» має узагальнити та привести до єдиного знаменника усі вже здійснені та заплановані реформи сектору безпеки і оборони України, «а також поєднати у собі не тільки базові засади національної безпеки, а й питання демократичного цивільного контролю та основи планування у цих сферах».

Він додав, що законопроект спрямовано на підвищення ефективності діяльності всіх складових сектору безпеки і оборони відповідно до норм і стандартів НАТО та ЄС.

«Якнайшвидше ухвалення цього законопроекту має стати важливим елементом у сфері захисту української державності та протидії російській агресії», - наголосив О. Турчинов у коментарі.