Ваш браузер є застарілим і не підтримує сучасні веб-стандарти, а так само становить потенційну загрозу вашої безпеки.
Будь ласка, встановіть сучасний браузер

Рада національної безпеки і оборони України

ГоловнаНовиниДіяльність Ради національної безпеки і оборони України та її Апарату14.12.2017, 16:52

О. Турчинов: Україна готова до розширення і поглиблення співпраці з НАТО

Східні кордони України є передовим рубежем європейської безпеки, тому посилення наших безпекових спроможностей, розвиток Збройних Сил відбувається постійно і на різних рівнях на основі найкращих досягнень, насамперед НАТО, а також бойового досвіду останніх років.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час виступу на засіданні Комісії Україна-НАТО.

Україна, за словами О. Турчинова, зацікавлена в активному розвитку військово-технічного співробітництва з НАТО і державами-членами Альянсу. Водночас, сказав він, «вже перезріла необхідність політичного рішення держав Альянсу щодо зняття штучних обмежень, надання Україні озброєнь, зокрема і летальних, для оснащення Збройних Сил, інших структур сектору безпеки і оборони».

Секретар РНБО України заявив, що наша держава готова до подальшого розширення і поглиблення співпраці з НАТО та країнами Альянсу на двосторонній основі. Йдеться, зокрема, про надання державами НАТО експортних ліцензій на постачання товарів військового призначення до України, зокрема, летальної дії; участь іноземних партнерів у модернізації існуючих або спільне створення нових зразків озброєння і техніки для оснащення ЗС України з використанням технологій та комплектуючих західних виробників; досягнення українськими підприємствами стандартів Альянсу з виробництва оборонної продукції для участі у проектах щодо забезпечення потреб збройних сил держав-членів НАТО; надання консультативно-дорадчої допомоги з питань використання офсетних механізмів; захист інтелектуальної власності; створення центру з проведення сертифікації озброєння і військової техніки, які виготовляються українськими підприємствами відповідно до стандартів НАТО; інвестування у розвиток українського ОПК тощо.

«Україна була і залишається надійним партнером НАТО. Розвиток відносин особливого партнерства посилить нашу спільну безпеку, а майбутнє членство України в Альянсі стане запорукою миру і стабільності у Східній Європі і євроатлантичному просторі загалом», - підсумував О. Турчинов.